Вече няма да има отстъпка на бензиностанциите след като НС не

...
Вече няма да има отстъпка на бензиностанциите след като НС не
Коментари Харесай

Вече няма да има отстъпка на бензиностанциите

Вече няма да има отстъпка на бензиностанциите откакто НС не позволи да се разисква и гласоподава предлагането на Министерството на финансите отстъпката от 25 ст. за горивата да продължи и при започване на 2023 г. 

Идеята бе оповестена от ръководителя на бюджетната комисия Петър Чобанов по искане на министерството на финансите. Служебният министър Росица Велкова обяви, че концепцията е мярката да продължи най-малко и януари, до момента в който бъде призната скица за таргетирано подкрепяне на хората в потребност. Тя подсети, че " Лукойл " е превел налог свръхпечалба в размер на 72 млн. лв. и защото схемата, която е за 25 ст. на литър, се прекратява на 31 декември, от МФ оферират тя да продължи още един месец, до момента в който мине на публично разискване таргетирана мярка за подкрепяне на горивата, съобщи настоящо.ком.

" Демократична България " изиска отмора и откакто депутатите се върнаха в пленарната зала, Чобанов отдръпна предлагането. Обясни, че при консултациите отвън залата се е схванало, че няма консенсус да се утвърди това предложение. След това то бе припознато от Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната ". При гласуването обаче текстът не бе позволен за разглеждане и така мярката ще продължи до края на 2022 година. Според Чобанов има и други способи тя да се удължи.

Припомняме, че през вчерашния ден служебният стопански министър Никола Стоянов обяви, че кабинетът работи по ограничения, които да се финансират от свръхпечалбите на " Лукойл ", като една от тях е отстъпката за гориво.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР